Prvomajska eksplozija za lažji začetek - enostavno in perfektno

Prispeval LucMat 24/05/2015 0 Komentarjev EKO recepti,

       

Juhu, maj je tukaj in mislim da smo vsi, bolj kot ne preživeli te praznike, predvsem pa otroške počitnice. In ja, juhu, spet šola in vrtec :) Se bo potrebno kar potruditi, da bomo hitro spet prišli v polni delovni zagon.

Kaj praviš na eno takoposebno Chia energijsko bombo za boljši začetek? Med vikendom sem brskala po internetu, kako bi se dalo na bolj enostaven način vse skupaj malo popestrit. Sladko, žgoče in predvsem noro – puding s Chia semeni. Mogoče malo nenavadne sestavine za to super eksplozijo, ampak se splača poizkusit, verjemi :)

Ali ste vedeli, da so raziskave na klinikiv Clevelendu pokazale, da uživanje Chia semen izboljšuje krvni tlak pri diabetikih, lahko pa tudi povečuje zdrav holesterol, medtem ko nivo celotnega holesterola znižuje.

No, pa pojdimo nazaj na recept

 

Potrebovali boste:

1/2 skodelice Chia semen
2 1/2 skodelice riževega mleka (lahko tudi mandljevo, sojino, kokosovo…)
1 skodelica svežih borovnic
1 1/2 čajne žličke začimbe kardamom
1 čajna žlička cimeta
1/4 skodelice javorjevega ali agavinega sirupa
1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta

 

Priprava

  • 1.V blenderju zmešajte vse sestavine, razen Chia semen. Mešajte toliko časa, da dobite smoothie. Mešanico, ki ste jo dobili, prelijete čez Chia semena. Vse skupaj zmešate z ročnim mešalcem, ali z vilico.
  • 2.Pustite stati 5 minut in ponovno premešajte. Počakajte 10 minut in ponovno premešajte. Nato postavite v hladilnik in pustite stati preko noči.
  • 3.Zjutraj ponovno premešajte in preverite gostoto. Če je pregosto, enostavno dodajte malo mleka (riževo, kokosovo, …) in premešajte.

Sedaj pa najlepši del - Dober tek :)